Geschiedenis

Reeds sinds 1922 is ons bedrijf, P. de Heus en Zonen Greup B.V., gevestigd aan de Stougjesdijk in Mijnsheerenland.
Momenteel staat de vierde generatie aan het roer van ons familiebedrijf. Met bijna 90 jaar ervaring in de exportmark staat de naam De Heus inmiddels synoniem voor een betrouwbare partner bij de import en export van trekkers, werktuigen en bouwmachines. Daarnaast zijn wij tevens importeur van Eurotrac trekkers, Boxer-Agri werktuigen en verschillende bekende merken landbouwmachines zoals Vaia, Remac en Tierre.

In 1923 begint Piet de Heus, overgrootvader van de huidige eigenaren, als opkoper en lorreboer aan de Stougjesdijk in Greup, Mijnsheerenland. Na de tweede wereldoorlog komt de landbouwmechanisatie in ons land pas goed op gang en verkoopt het bedrijf steeds meer tractoren en machines. Deze werden veelal gekocht in het Noorden van Nederland en weer verkocht in het Zuiden of in België. Ook wordt begonnen met de handel van oude metalen.

Aan het einde van de jaren zestig wordt begonnen met de import van Bazzoli machines uit Italië. Dit is tot op de dag van vandaag een belangrijke tak binnen ons bedrijf. Zo worden onder andere machines van de merken Vaia, Remac, Tierre, Greco en Ferri verkocht.

Halverwege de jaren tachtig begint Ed de Heus, de derde generatie binnen het bedrijf, met de export van trekkers over de gehele wereld. Vooral Ford en Massey Ferguson trekkers zijn populair. Daarnaast worden ook bouwmachines en oogstmachines geëxporteerd.

De exportmarkt blijkt een groeiende markt. Over heel de wereld is er veel vraag naar de Nederlandse trekkers, die over het algemeen goed onderhouden en van goede kwaliteit zijn. Maar, na dertig jaar exporteren, raakt de voorraad aan goede gebruikte trekkers en maaidorsers in Nederland zo langzamerhand op. Daarom wordt inmiddels ook veel materiaal in onder andere België en Frankrijk gekocht. Zo kunnen wij altijd een breed aanbod van alle populaire merken bieden.

Vandaag de dag exporteert P. de Heus en Zonen ongeveer 2000 tractoren per jaar naar alle werelddelen. Daarnaast worden ook bouwmachines en maaidorsers geëxporteerd. Voor internationale projecten leveren wij tevens nieuwe landbouwmachines. Door onze gunstige ligging, tussen Rotterdam en Antwerpen in, kunnen wij onze lijnen tot de haven kort houden. Door onze grote expertise kunnen wij ook al het papierwerk in handen nemen. Wij streven ernaar om altijd 1000 trekkers, oogstmachines en werktuigen op voorraad te hebben op ons vier hectare groot terrein. Het meest actuele aanbod kunt u vinden op deze website.

Ed, Hugo en Bert de Heus.